Pinaatti-raejuustopiirakka

Pinaatti-raejuustopiirakka

Suolaiset piirakat sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tässä reseptissä piirakan täytteenä on pinaattia ja Keso-raejuustoa.
https://www.arla.fi/reseptit/pinaatti-raejuustopiirakka/

Tee näin:

Pohja
  • Sekoita graham- ja vehnäjauhot ja nypi voi sekaan. Kokoa taikina vedellä. Laita taikina kylmään vähintään 1 tunniksi. Ota taikina pois hyvissä ajoin ennen kuin se on tarkoitus kaulia. Vuoraa piirakkavuoka (22 cm) taikinalla ja laita se kylmään ½ tunniksi. Voitele pohja kananmunalla ja esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 225 °C:ssa uunin keskiosassa.
Täyte
  • Sekoita jogurtti, kananmunat ja raejuusto yhteen. Purista kosteus pois pinaatista ja sekoita pinaatti, sitruuna, suola ja pippuri seokseen. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele juustoa päälle ja paista piirakkaa noin ½ tuntia 175 °C:ssa uunin keskiosassa. Tarjoile piirakka porkkanasalaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Grahamjauhoja
125 g
Vehnäjauhoja
125 g
150 g
Vettä
2½ rkl
Kananmuna voiteluun
½
Täyte
½ dl
200 g
Kananmunia
3
Sulatettua, hienonnettua pakastepinaattia
500 g
Sitruunamehua
2½ rkl
Suolaa
¾ tl
Vastajauhettua pippuria
Arla® Emmental Sinileimaa raastettuna
25 g
Karkeaksi raastettuja porkkanoita
600 g
Vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita