Piimälimppu

Piimälimppu

Paljon erilaisia siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä sisältävä piimälimppu sopii täydellisesti aamupalalle!
https://www.arla.fi/reseptit/piimalimppu/

Tee näin:

  • Aloita liottamalla kuivattuja hedelmiä ainakin pari tuntia ennen kuin aloitat leipomisen. Voit myös liottaa hedelmät yön yli jääkapissa. Lämmitä uuni 180°C asteeseen. Sekoita piimä, kuivahiiva ja siirappi kulhossa. Pilko kuivahedelmät ja hasselpähkinät hyvin karkeasti, sekoita rusinoihin ja muihin kuiviin aineksiin ja lisää piimään. Levitä leivinpaperi pitkulaiseen leipävuokaan niin, että paperi tulee reunojen yli. Täytä vuoka taikinalla noin ¾ ja paista uunin keskiosassa noin 45-60minuuttia. Kun sisälämpötila on 98°C, on leipä valmis.
Valmis!
Vinkki

Tämän mahtavan Piimälimpun reseptin on meille suunnitellut MAT Catering (www.mat.st).

Ainekset

4½ dl
Siirappia
½ dl
Kuivattuja taateli
½ dl
Dl kuivattuja viikuna
½
Manteleita
½ dl
Hasselpähkinöitä
½ dl
Rusinoita
½ dl
Kurpitsansiemen
1 dl
Ruisleseitä tai -rouhetta
1 dl
Kaurahiutale
1 dl
Karkeita ruisjauhoa
2½ dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Pellavansiemeniä (kokonaisia tai rouheena)
1 dl
Auringonkukansiemeniä
1 dl
Suolaa
1½ tl
Ruokasoodaa
1½ tl
Kuivahiiva
30 g
Yhteensä mausteseosta kaneli,muskotti,neilikka,fenkoli,inkivääri,kumina
2 tl