Pavlova

Pavlova

60+ min
Pavlova on päältä rapea ja sisältä pehmeän kuohkea marenkikakku. Pavlova on saanut nimensä venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan mukaan.
https://www.arla.fi/reseptit/pavlova/

Tee näin:

Pavlova
  • Aloita valmistamaan pavlova lämmitämällä uuni 125-asteeseen.
  • Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon. Varmista, että kulho on täysin puhdas eikä sekaan pääse yhtään keltuaista.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneessa.
  • Lisää sokeri erissä koneen käydessä. Vatkaa, kunnes sokeri on täysin liuennut vaahtoon.
  • Nostele marenkivaahtoon maissitärkkelys ja etikka.
  • Pursota tai lusikoi leivinpaperille haluamasi kokoinen kakkupohja ja laita uuniin.
  • Paista n. 75-90 minuuttia, kunnes kakku saanut hieman väria ja pinta on kuivunut rapeaksi.
  • Sammuta uuni ja avaa hieman luukkua. Jätä kakku uuniin jäähtymään.
Kokoa pavlova
  • Pursota rahka tasaisesti jäähtyneelle marenkipohjalle.
  • Viimeistele pavlova koristelemalla se hedelmillä ja tuoreilla yrteillä näyttäväksi kakuksi.
  • Tarjoile herkullinen pavlova heti!
Valmis!
Vinkki

Voit koota pavlovat annoslaseihin näyttäviksi jälkiruoksi! Pursota marenki pellille pieniksi pisaroiksi tai murra isompi pohja paloiksi!

Ainekset

Pavlova
Munanvalkuaista
4
Hienoa sokeria
2½ dl
Maissitärkkelystä
n. 2 tl
Valkoviinietikkaa
1 tl
600 g
Säilykepersikoita tai tuoreita persikoita
300 g
Passionhedelmää
100 g
Koristeeksi esim. ananaskirsikoita ja tuoreita yrttejä
Lisää herkullisia ideoita
Mango-pavlova
60+ min
Mango-pavlova
(29)