Pasha
Arvioi (17)

Pasha

Pääsiäinen ei ole pääsiäinen ilman pashaa! Venäjältä alunperin kotoisin oleva pasha on pääsiäisen ehdoton suosikkijälkiruoka.

Annoslukumäärä

Ainekset

  • 200 g Arla Keittiö sitrusrahkaa
  • 75 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 limen raastettu kuori
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl korintteja

Ohjeet

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto. Voit käyttää pashamuottina kahvisuodatinta. Vuoraa se suodatinpaperilla ja kaada pashaseos siihen. Peitä kelmulla ja laita valumaan toiseen astiaan. Nosta astiat jääkaappiin yön ajaksi. Seuraavana päivänä kumoa pasha lautaselle ja poista suodatinpaperi. Koristele esimerkiksi hedelmäviipaleilla.

Vinkit

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.