Päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka

Herkullinen päärynäpiirakka on virkistävä vaihtoehto perinteiselle omenapiirakalle. Vaniljakastike antaa ihanaa pehmeyttä päärynäpiirakalle. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/paarynapiirakka/

Tee näin:

  • Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Valmista pohja. Nypi viileän voin joukkoon vehnäjauho-sokeriseos. Lisää murumaiseen seokseen lopuksi jääkylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa taikinalla halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoka. Asettele valutetut päärynäpuolikkaat vuoan pohjalle. Lisää murennettu sinihomejuusto. Sekoita kermaviiliin täytteen loput ainekset, paitsi mantelirouhe. Kaada seos tasaisesti ainesten päälle vuokaan. Ripottele päälle mantelirouhe. Kypsennä uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniisti väriä. Tarjoa päärynätorttu melkein jäähtyneenä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Päärynää, 400 g
1 tlk
50 g
200 g
Vaniljasokeria
1 rkl
Kanelia
1 tl
Kananmunia
2
Sokeria
¾ dl
Mantelirouhetta
1½ rkl
Tarjoiluun
Vaniljakastiketta
2 prk