Päärynäpiirakka
Arvioi (3)

Päärynäpiirakka

Herkullinen päärynäpiirakka on virkistävä vaihtoehto perinteiselle omenapiirakalle. Vaniljakastike antaa ihanaa pehmeyttä piirakalle.

Annoslukumäärä

Ainekset

Pohja

  • 100 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 12 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 tlk päärynöitä , 400 g
  • 50 g Castello Blue Sinihomejuustoa
  • 200 g Arla Keittiö kermaviiliä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 kananmunaa
  • 34 dl sokeria
  • 1 12 rkl mantelirouhetta

Tarjoiluun

  • 2 prk vaniljakastiketta

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Valmista pohja. Nypi viileän voin joukkoon vehnäjauho-sokeriseos. Lisää murumaiseen seokseen lopuksi jääkylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa taikinalla halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoka. Asettele valutetut päärynäpuolikkaat vuoan pohjalle. Lisää murennettu sinihomejuusto. Sekoita kermaviiliin täytteen loput ainekset, paitsi mantelirouhe. Kaada seos tasaisesti ainesten päälle vuokaan. Ripottele päälle mantelirouhe. Kypsennä uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniisti väriä. Tarjoa päärynätorttu melkein jäähtyneenä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.