Omenapiirakka
Arvioi (9)

Omenapiirakka

Omenapiirakka on sadonkorjuun klassikkoherkku vuodesta toiseen! Hyppysellinen muskottipähkinää antaa piirakalle lisäpotkua.

Reseptistä valmistuu 4 annosta

Ainekset

  • 4 omenaa
  • 12 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • hyppysellinen muskottipähkinää

Muruseos

  • 150 g kylmää Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 12 dl sokeria

Tarjoiluun

  • Arla Ingman kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ja hienonna pähkinät rouheeksi tehosekoittimessa. Lisää kaikki muruseoksen ainekset kulhoon ja sekoita kevyesti (taikinan ei ole tarkoitus olla tasaista!). Kuori omenat ja raasta ne. Sekoita omenaraaste, sokeri ja mausteet keskenään. Kaada omenaseos voideltuun uunivuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Levitä muruseos päälle. Paista omenapiirakkaa uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile tämä ihana omenapiirakka kermavaahdon kera :)