Omenamuffinit tuorejuustokuorrutteella

Omenamuffinit tuorejuustokuorrutteella

Omenamuffinit ovat ajaton herkku, jotka maistuvat vuodenajasta riippumatta. Nämä herkulliset muffinit maistuvat koko porukalle!
https://www.arla.fi/reseptit/omenamuffinit-tuorejuustokuorrutteella/

Tee näin:

Omenamuffinit
  • Lämmitä uuni 200°C.
  • Vuoraa muffinssipelti 10 muffinssivuoalla tai voitele muffinssipannu. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
  • Lisää munat yksitellen.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa.
  • Lisää vähitellen taikinaan maidon kanssa.
  • Pyörittele omenakuutiot sokerissa ja kanelissa.
  • Kääntele varovasti taikinaan lastalla.
  • Jaa taikina muffinssivuokiin.
  • Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
  • Tarkista kypsyys tikulla.
  • Anna jäähtyä täysin ritilällä.
Omenamuffinien kuorrutus
  • Sulata voi kattilassa vispaten, kunnes se on ruskistunut ja siitä tulee pähkinäinen tuoksu.
  • Kaada lämpöä kestävään kulhoon.
  • Anna jähmettyä.
  • Vatkaa ruskistettu voi, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella kermaiseksi.
  • Jos kuorrutus näyttää juoksettuvan, jatka vatkaamista kunnes se on sileää.
  • Pursota tai levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle.
Omenamuffinien koristelu
  • Paahda hienonnetut mantelit ja anna jäähtyä.
  • Ripottele kuorrutettujen muffinssien päälle.
Valmis!
Vinkki

Voit aloittaa ruskistamalla voin antaaksesi sille tarpeeksi aikaa jäähtyä muffinssien paistumisen aikana. Pidä silmällä sitä ruskistuksen aikana; voi palaa helposti pohjaan. Etsi kullanruskeaa väriä ja pähkinäistä tuoksua, sitten poista se heti lämmöltä. Sama pätee mantelien paahtamiseen pinnalle. Ne myös muuttuvat nopeasti paahdetuista palaneiksi. Ne alkavat myös tuoksua pähkinäiseltä, kun ne ovat valmiita, ja niiden tulisi olla vain juuri kullanruskeita, kun poistat ne lämmöltä.

Ainekset

Omenamuffinit
150 g
Sokeria
2 dl
Kananmunaa
2
Vehnäjauhoja
3 dl
Leivinjauhetta
2 tl
½ dl
Iso omena
1
Kanelia
½ tl
Sokeria omenapalojen kuorruttamiseen
2 rkl
Omenamuffinien kuorrute
60 g
Tuorejuustoa
150 g
Tomu sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Koristelu
Manteleita
Lisää herkullisia ideoita
Omenamuffinssit
45 minuuttia
Omenamuffinssit
(5)

Omenamuffinssit tuorejuustokuorrutteella hurmaa herkullisuudellaan vuoden ympäri

Olitpa sitten nauttimassa rauhallisesta hetkestä yksin tai jakamassa niitä vieraiden kanssa, nämä omenamuffinssit varmasti viehättävät ja tyydyttävät jokaisen makean nälän. Ne ovat helppoja valmistaa ja sisältävät täydellisen sekoituksen lohdullisia makuja ja herkullista rakennetta.

Mehukas muffinssipohja pehmeillä omenoilla ja makealla kanelilla

Avainasemassa on muffinssi, joka sisältää rapeaksi paistettuja omenapaloja. Ne lisäävät miellyttävää purutuntumaa muuten pehmeään kakkuun, ja kiitos niiden pehmeyden ja ympäröivän makean kanelin, ne sulautuvat saumattomasti sekä rakenteeltaan että maultaan mehukkaaseen kakkuun.

Koristele voi-tuorejuustokuorrutteella

Kanelilla ja omenalla maustetut muffinssimme saavat päälleen parhaan kuorrutuksen täydentämään niiden lämpimiä, kodikkaita makuja: ruskistetun voin kuorrutuksen tuorejuustolla ja vaniljalla. Se on melkein kuin tavallinen tuorejuustokuorrutus, paitsi että voi ruskistetaan ennen sen vatkaamista tuorejuuston kanssa. Ruskistettu voi lisää rikasta, pähkinäistä syvyyttä karamellimaisin sävyin, ja yhdistettynä tuorejuuston kirpeyteen ja vaniljan makeuteen se luo ylellisen kuorrutuksen.

Voi-tuorejuustokuorrute toimii myös herkullisena koristeena. Voit pursottaa sen tyylikkäiksi kierteiksi tai huipuiksi tai levittää sen lastalla tai veitsellä rustiikkisemman ilmeen aikaansaamiseksi.

Lisää rapeutta paahdetuilla manteleilla

Näiden muffinssien pohja on ihanan mehukas ja pehmeä, joten mantelien kanssa pinnalla saat herkullista rapeutta. Mantelit on paahdettu täydellisiksi, mikä korostaa niiden pähkinäistä makua, ja se täydentää kauniisti niiden hienostunutta omenaista murua. Mantelien paahtaminen ei ainoastaan lisää tekstuurikontrastia, vaan syventää myös koko makukokemusta.

Herkku itsellesi tai vieraillesi

Helppotekoiset omenamuffinssimme ovat herkku jokaiselle makean ystävälle. Mehukkailla omenataskuilla saat uskomattoman yhdistelmän makeita omenoita, lämmintä kanelia ja rikasta kuorrutusta. Ne ovat suosikkeja mihin tahansa tilaisuuteen, olitpa etsimässä yksinkertaista reseptiä itsesi hemmotteluun sateisena iltapäivänä tai jos sinulla on vieraita kylässä. Voit myös tehdä niitä herkulliseksi lisäksi jälkiruokapöytään, sillä ne täydentävät helposti lähes mitä tahansa muuta jälkiruokaa.

Tarjoile niitä yhdessä pirteiden sitruunamuffinssien, vadelma-marenkikakun tai klassisen mausteisen inkivääri-porkkanakakun kanssa.

Lisää oma twistisi

Jos haluat antaa henkilökohtaisen leiman näille omenamuffinsseille kanelilla, voit lisätä taikinaan mausteita kuten muskottipähkinää tai kardemummaa saadaksesi lisää mausteisia muffinsseja. Mantelien lisäksi pinnalle harkitse hienonnettujen pekaanipähkinöiden tai saksanpähkinöiden lisäämistä taikinaan ja ehkä myös pinnalle, jotta lisäät tekstuuria ja annat muffinsseille voimakkaamman pähkinäisen maun. Voit myös korvata osan taikinan sokerista fariinisokerilla syventääksesi karamellin sävyjä, mikä täydentää kauniisti kaneliomenoita. Lopuksi omenat ja rusinat ovat klassinen, rakastettu yhdistelmä, joten et tule katumaan rusinoiden lisäämistä taikinaan.