Mustikkajäätelökakku

Mustikkajäätelökakku

Tämä mustikkajäätelökakku valmistetaan jäätelön sijaan rahkasta ja raikkaista mustikoista. Makeutta kakku saa valkosuklaasta ja rapeutta keksipohjasta.
https://www.arla.fi/reseptit/mustikkajaatelokakku/

Tee näin:

Mustikkajäätelökakku
  • Vuoraa suorakaiteen (noin 20x10 cm) muotoinen vuoka tai pieni pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Murskaa keksit ja lisää joukkoon rypsiöljy.
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
  • Levitä keksimuruseos vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle rahka. Ripota päälle 2 ½ dl mustikoita. Jätä loput mustikat koristeluun.
  • Valuta mustikoiden päälle sula valkosuklaa ristiin rastiin. Viimeistele koko komeus lopuilla mustikoilla. Pakasta jäätelökakkua vähintään 6 tuntia.
  • Nosta kakku huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa mustikkajäätelökakku annospaloiksi.
Valmis!
Lisää ideoita

Jäikö mustikoita vielä käyttämättä? Pyöräytä saman tien myös maukas ja klassinen mustikkapiirakka!

Ainekset

Mustikkajäätelökakku
Domino-keksejä tai muita täytekeksejä
200 g
Rypsiöljyä
2½ rkl
Valkosuklaa
100 g
Mustikoita
3 dl
3 prk
Lisää herkullisia ideoita