Mustikkainen juustokakku

Mustikkainen juustokakku

Tämä ihana juustokakku saa makua mustikoista ja kardemummasta! Kakusta riittää myös useammalle herkkusuulle.

Tee näin:

  • Hienonna keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Lisää sokeri, kardemumma ja sulatettu voi.
  • Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun n. 35 cm x 35 cm vuokaan (esim. uunipelti) ja laita kylmään odottamaan.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
  • Kuumenna marjat kattilassa ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja lisää liivatteet.
  • Vatkaa yhteen tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja huoneenlämpöinen mustikkasose.
  • Levitä täyte tasaisesti vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön ylitse.
  • Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.
Valmis!
Vinkki

Helpoiten teet pohjan monitoimikoneella!

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
400 g
Sokeria
½ dl
Jauhettua kardemumma
½ tl
200 g
Täyte
Liivatelehteä
6
Pakastemustikoita
250 g
Maustamatonta tuorejuustoa
600 g
Arla Luonto+ Mustikkajogurttia, laktoositon 1 kg
500 g
Sokeria
1 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Koristeluun
Tuoreita mustikkat
Lisää herkullisia ideoita
Mangojuustokakku
60+ min
Mangojuustokakku
(328)
Mustikkapiirakka
60+ min
Mustikkapiirakka
(60)