Marokkolainen lihapata

Marokkolainen lihapata

Marokkolainen lihapata saa makua ja rakennetta ihanista aprikooseista ja rapeat granaattiomenan siemet tuovat lihapataan heinoa hapokkuutta.
https://www.arla.fi/reseptit/marokkolainen-lihapata/

Tee näin:

  • Kuutio liha noin 3x3 cm paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pata, lisää voi ja ruskista liha pienissä erissä.
  • Lisää sipuli, lihaliemikuutio, tomaattipyree ja vesi. Anna padan hautua noin tunnin ajan.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista siemenet ja hienonna chili. Kuori granaattiomena. Hienonna aprikoosit.
  • Paista valkosipuli ja chili voissa. Sekoita joukkoon kaneli ja kumina.
  • Lisää pataan mausteseos ja aprikoosit. Anna kiehua vielä muutama minuutti.
  • Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet ja mantelit. Ripottele päälle minttua.
  • Tarjoile valmis marokkolainen lihapata jogurtin ja kurkumalla maustetun couscousin kera.
Valmis!
Vinkki

Peruslihapataa kannattaa valmistaa ison annoksen kerralla, osan voi pakastaa.

Ainekset

Luutonta naudan etuselkää tai lapaa
500
Keltasipuli
1
2 rkl
Lihaliemikuutio
1
Mustapippuria
1 tl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Kiinalaista soijakastiketta
½ rkl
Vettä
3 dl
Valkosipulinkynsiä
2
Punainen chili
½
Granaattiomena
½
Kuivattuja aprikooseja
10
1 rkl
Kanelia
1 tl
Jauhettua jeeraa
1½ tl
Paahdettuja mantelia
1 dl
Silputtua minttua
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Couscoussalaatti
10 minuuttia
Couscoussalaatti
(8)