Mansikkakakku

Mansikkakakku

Mansikkakakku kuuluu täydellisesti kesään. Hyödynnä tuoreet kotimaiset mansikat ja leivo mansikkakakku, joka maistuu kaikille. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkakakku/

Tee näin:

Mansikkakakku
  • Aloita valmistamaan mansikkakakku tekemällä kakkupohja. Voit tehdä joko yhden pohjan ja halkaista sen tai jos haluat näyttävän kakun, kuten kuvassa, tee pohja kahdesti.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe.
  • Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  • Paista mansikkakakun pohja 175°C asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
  • Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä.
Täyte ja kuorrutus
  • Puhdista mansikat ja viipaloi niistä noin puolet.
  • Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto maitorahkan joukkoon.
  • Kostuta alempi kakkupohja (halkaistu tai kokonainen) vaniljasokerilla maustetulla rasvattomalla maidolla.
  • Kokoa mansikkakakku levittämällä kerrosten väliin ja kakun päälle kerros mansikkaviipaleita ja rahka-kermaseosta.
  • Koristele mansikkakakku kokonaisilla mansikoilla. Voit käyttää koristeena myös tuoretta minttua, sitruunamelissaa ja syötäviä kesäisiä kukkasia.
  • Tarjoile valmis mansikkakakku heti koristelun jälkeen.
Valmis!
Vinkki

Kuvan näyttävä kakku on saatu tekemällä pohja kaksi kertaa. Voit myös halutessasi halkaista pohjan.

Ainekset

Mansikkakakku
Kananmunia
4
Sokeria
1½ dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Kostutus
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Täyte ja kuorrutus
Mansikoita
2 l
250 g
Sokeria
1 dl
Vaniljasokeria
1 rkl
4 dl
Lisää herkullisia ideoita