Lime-mansikkamoussekakku

Lime-mansikkamoussekakku

Mansikoiden ansiosta tämä kakku on ihanan vaaleanpunainen ja lime piristää jokaista suupalaa.
https://www.arla.fi/reseptit/lime-mansikkamoussekakku/

Tee näin:

Pohja
  • Sulata pakastemansikat. Ota talteen ½ dl sulaneiden mansikoiden mehua. Siirrä mansikat sivuun odottamaan täytteen valmistusta.
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
  • Sulata rasva.
  • Vatkaa kananmuna ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta sihdin läpi, sulatettua rasvaa ja mansikoiden mehua.
  • Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voideltuun irtopohjavuokaan.
  • Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Anna kakkupohjan jäähtyä.
Täyte
  • Soseuta sulatetut mansikat sauvasekoittimella ja laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Pese limet ja raasta niiden kuoren vihreä osa talteen. Purista limettien mehu.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sen joukkoon vaniljajogurtti, kermarahka, survotut mansikat, tomusokeri (sihdin läpi), limettien raastetut kuoret ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi.
  • Kuumenna limeteistä puristettu mehu ja liuota sen joukkoon liotetut liivatelehdet. Jäähdytä nestettä hieman ja kaada se tasaisena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  • Irrota kakku irtopohjavuoasta kiertämällä ensin veitsen kanssa sen ulkoreunat.
  • Koristele valmis kakku esimerkiksi limelohkoilla ja tuoreilla mansikoilla.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!

Ainekset

Pohja
Kananmuna
1
Sokeria
¾ dl
100 g
Karkeita vehnäjauhoa
1½ dl
Kaakaojauhetta
2 rkl
Leivinjauhetta
1 tl
Mansikoiden mehu
½ dl
Täyte
Pakastemansikoita
300 g
150
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
200 g
2 dl
Liivatelehtiä
5
Limen kuorta
Limetin mehu
2
Tomusokeria
1 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Koristeluun
Limelohkoja
Tuoreita mansikoita