Latva-artisokkakeittoa ja katkarapuja

Latva-artisokkakeittoa ja katkarapuja

Latva-artisokkakeitto saa mehukkaan lisän katkaravuista. Sopii hyvin viileisiin iltoihin.
https://www.arla.fi/reseptit/latva-artisokkakeittoa-ja-katkarapuja/

Tee näin:

  • Kuullota silputtu sipuli voissa kattilassa. Valuta ja puolita artisokat. Jätä muutama reilunkokoinen artisokan pala koristeluun ja lisää loput kattilaan. Lisää vesi, kerma ja liemikuutiot. Kuumenna muutama minuutti ja soseuta keitto. Lisää katkaravut keittoon. Koristele ruohosipulilla.
Valmis!

Ainekset

Sipuleita
2
Artisokansydäntä, à 400 g
2 tlk
Vettä
5 dl
2½ dl
Kasvisfondeja
2
Katkarapuja
500 g
Ruohosipulia silputtuna
2 rkl