Lampaanpaisti

Lampaanpaisti

Murea lampaanpaisti kypsenee uunissa kasvisten ja rosmariinin kanssa. Tarjoile lampaanpaisti kylmän kermaviilikastikkeen kera. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/lampaanpaisti/

Tee näin:

Lampaanpaisti
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  • Suolaa ja pippuroi liha. Laita pannulle 1 rkl voita ja ruskista liha ympäriinsä pannulla.
  • Lisää 2 rkl voita uunipannulle, lisää liha ja laita lihalämpömittari niin, että kärki on keskellä paksuinta paistin osaa.
  • Kuori ja viipaloi valkosipuli, poista paprikasta siemenet ja leikkaa se paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa. Laita kasvikset uunivuokaan lihan ympärille. Mausta rosmariinilla.
  • Paista lampaanpaisti uunin keskiosassa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta, noin 1 tunti. Anna lihan levätä folion alla 10-15 minuuttia.
  • Valmista kastike. Muussaa juusto ja sekoita se kermaviilin kanssa.
  • Laita kasvikset suurelle tarjoilulautaselle. Viipaloi lampaanpaisti ja asettele se kasviksien päälle.
  • Lisää halutessasi paistinliemeen enemmän mausteita ja kaada se lihan päälle. Ripottele päälle rucolaa.
  • Tarjoile lampaanpaisti kastikkeen kera.
Valmis!

Ainekset

Lampaanpaisti
Luutonta lampaanlihaa
800 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2 ripausta
3 rkl
Valkosipulinkynsiä
4
Paprika
2
Kesäkurpitsaa
400 g
Tuoretta rosmariinia
2 rkl
Rucola
4 dl
Lisää herkullisia ideoita
Lammaspaisti
60+ min
Lammaspaisti
(1)