Kinkkuvoileipäkakku
Arvioi (45)

Kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku on kahvipöydän kruunu ja monien mielestä aivan liian harvoin saatava herkku!

Reseptistä valmistuu 14 annosta

Ainekset

  • 8 kpl tummia paahtoleipäviipaleita
  • 8 kpl vaaleita paahtoleipäviipaleita
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio

Täyte 1

  • 200 g Arla Apetina Toscana -tuorejuustoa
  • 200 g Arla Apetina Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa
  • 250 g ylikypsää saunapalvikinkkua
  • 1 keltainen paprika

Täyte 2

  • 200 g Arla Apetina Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa
  • 100 g härän kylmäsavupaistileikkeleitä
  • 3 rkl kurkkusalaattia

Koristeluun

  • 200 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g Arla Emmental-Edam -juustoraastetta
  • kinkkua leikkeleenä
  • tomaattia
  • keltaista paprikaa
  • ruohosipulia
  • salaatinlehtiä

Ohjeet

Valmista täyte 1 pilkkomalla saunapalvikinkku pieneksi silpuksi. Silppua myös melkein kokonainen paprika, säästä loput kakun koristeluun. Sekoita kinkku- ja paprikasilppu tuorejuustojen kanssa. Valmista täyte 2 pilkkomalla paistileikkeet pieneksi silpuksi. Sekoita ne tuorejuuston ja kurkkusalaatin joukkoon.

Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio nesteen joukkoon. Vuoraa suorakaiteen mallinen ja korkeareunainen leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa paahtoleipien kovat reunat ohuelti pois. Vuoraa vuoan pohja tummilla paahtoleivillä. Kostuta niiden pinta kasvisliemellä. Levitä puolet täyte 1:stä leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tee seuraava kerros vaaleista paahtoleivistä. Kostuta ne kasvisliemellä ja levitä niiden päälle kerros täyte 2:sta. Seuraavaksi on taas tumman leipäkerroksen, kostutuksen ja täyte 1:sen vuoro. Lado päällimmäiseksi vielä tasainen kerros vaaleita leipäsiivuja ja kostuta ne. Taita tuorekelmu reunoilta ylimmän kerroksen ylle, aseta pieni paino kakun päälle ja anna sen maustua yön yli jääkaapissa.

Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista tuorekelmut. Levitä kakun pinnalle maustamatonta tuorejuustoa. Painele kevyesti kakun kylkiin juustoraastetta ja koristele alareunat salaatinlehdillä. Koristele kakun päällinen leikkelerullilla, tomaattilohkoilla, paprikasiivuilla ja ruohosipulilla.

Vinkit

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.