Kaurapuuro

Kaurapuuro

Tuhdista ja terveellisestä kaurapuurosta saa energiaa koko päiväksi. Tarjoile lisäksi hedelmiä ja marjoja.
https://www.arla.fi/reseptit/kaurapuuro/

Tee näin:

Kaurapuuro
  • Kuumenna maito tai vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja ripaus suolaa.
  • Keitä puuroa samalla sekoitellen noin 5 minuuttia.
  • Lisää lopuksi joukkoon pieni nokare voita ja anna sen sulaa puuron joukkoon.
  • Ota kattila pois levyltä ja anna puuron hautua muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.
  • Tarjoile puuro marjojen, hedelmien tai marjakeiton kera.
Valmis!
Vinkki

Keitä kaurapuuro hitaasti miedolla lämmöllä, jotta hienojakoinen kaura ei kiehu liikaa. Siitä tulee silkkisen pehmeä, lähes vanukkaan kaltainen koostumus. Ylijääneestä kaurapuurosta voit tehdä esimerkiksi muffinsseja tai keksejä.

Kaurapuuro Q&A

Kaurapuuro maistuu aamulla ja se pitää nälkää tehokkaasti loitolla. Lue lisää alta!

Mitä kaurapuuro on?
Kaurapuuro on pehmeä, kermainen herkku, joka valmistetaan keittämällä kovaksi kaurahiutaleita suolatussa vedessä ja maidossa. Ruoka on nopea valmistaa, ja sitä nautitaan yleensä välipalana tai aamiaisena erilaisten lisukkeiden, kuten tuoreiden tai kuivattujen hedelmien ja marjojen, hedelmäsäilykkeiden, pähkinöiden ja mausteiden kanssa.
Miten kaurapuuroa tehdään?
Miksi et aloittaisi päivääsi hyvin ja käyttäisi 15 minuuttia aamupäivästäsi tehdessäsi itsellesi kulhollisen kermaista kaurapuuroa? Se on uskomattoman helppo valmistaa. Aloita valmistelemalla lisukkeet valmiiksi ja kiehauta sitten suolattu vesi, maito ja kaurahiutaleet keskilämmöllä samalla kun sekoitat niitä. Laske miedolle lämmölle ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Jatka sekoittamista, kaada se sitten neljään kulhoon ja koristele rapeilla punaisilla omenoilla, rapeilla manteleilla ja pureskeltavilla kuivatuilla karpaloilla, jotka tuovat kauniita väripilkkuja ja hieman purevuutta.
Milainen koostumus on hyvä kaurapuurossa?
Koostumuksen tulee olla paksua, sileää ja kermaista. Ihannetapauksessa kauran pitäisi olla hieman al dente -makuista. Sen pitäisi siis olla pikemminkin hieman pureskeltavaa kuin täysin pehmeää. Jos se vaikuttaa vetiseltä, voit sakeuttaa sitä sekoittamalla joukkoon jauhettuja pellavansiemeniä, pähkinävoita tai kookosjauhoja riippuen siitä, haluatko lisätä makua.

Ainekset

Arla® Puuromaitojuoma 1L (UHT) tai vettä
5 dl
Kaurahiutale
2½ dl
Suolaa
Marjat ja hedelmiä tarjoiluun
Lisää herkullisia ideoita

Kermainen ja pehmeä kaurapuuro

Kaurapuuro maidon kanssa on runsas ateria. Keittäminen maidon kanssa antaa sille pyöreän, täyteläisen maun. Vaikka koostumus on enimmäkseen sileä, keitetty kaura on rakenteeltaan hieman pureskeltavaa, mikä tarkoittaa, että kaurapuurossa on hieman purtavaa jo ennen kuin lisäät rapeat täytteet.

Kaurahiutaleiden miedon, hieman pähkinäisen ja maanläheisen maun ansiosta ne sopivat hyvin monenlaisiin erilaisiin täytteisiin. Näin ollen tämä perusaamiaisruoka tarjoaa loistavan tilaisuuden luovuuteen.

Herkullinen aamiainen tai maukas välipala

Kulhollinen kermaista kaurapuuroa lämmittää tuntikausiksi. Onneksi sen valmistaminen tyhjästä ei vie paljon aikaa kiireisestä aamupäivästä. Vaikka useimmat ihmiset pitävät sitä luultavasti aamiaisen perusruokana, se sopii myös loistavaksi välipalaksi pitkiksi iltapäiviksi.

Jos etsit lisää maukkaita kaurareseptejä, jotka voivat toimia aamiaisruokina ja välipaloina, kokoelmamme sisältää myös tuorepuuroa, paistettua kauraa ja kaurapannukakkuja rahkan kanssa.

Rapeat ja maukkaat kaurapuurojen lisukkeet

Kulhollinen sileää ja pehmeää kaurapuuroa sopii mainiosti rapeiden lisukkeiden kanssa, jotka antavat sille hieman purevuutta ja kontrastia. Omenoiden, manteleiden ja kuivattujen karpaloiden yhdistelmä osuu kauniisti kohdalleen ja tuo lisäksi ihanan raikkaita makuja.

Näiden lisukkeiden avulla kaurapuuroon saadaan herkullisen pähkinäinen ja makean kirpeä vivahde, joka piristää kermaista ruokaa huomattavasti. Rakeiset kuivatut karpalot ja raikkaat punaiset omenat, kuten Fuji, Honeycrisp ja Gala, tuovat myös kauniita väripilkkuja, jotka tekevät siitä ihanan eloisan.

Kokeile suolaista kaurapuuroa

Oletko koskaan harkinnut kokeilevasi suolaista kaurapuuroa? Jos et, nyt voi olla aika kokeilla sitä lounaaksi tai päivälliseksi.

Yksi hyvä vaihtoehto on silputtu kanakaurapuuro, jossa on värikkäitä vihanneksia, kuten porkkanaa, herneitä ja sipulia, ja toinen herkullinen vaihtoehto on aasialaisvaikutteinen puuro, jossa on vihanneksia, kuten pak choi, kevätsipulia ja sieniä.

Jotta kaurapuuro olisi parhaimmillaan suolaisen makuista, keitä se joko kanaliemessä tai kasvisliemessä ja ripottele siihen rapeita lisukkeita, kuten hienonnettuja maapähkinöitä, paahdettuja seesaminsiemeniä tai paistettuja sipuleita, kuten kotitekoisessa hot dog -reseptissämme.

Jos mikään näistä suolaisista vaihtoehdoista ei saa suutasi vellomaan, saatat olla kiinnostuneempi kokeilemaan makeaa suklaakaurapuuroa, joka on valmistettu joko sulatetusta suklaasta tai kaakaojauheesta.