Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka on helppo ja herkullinen tarjottava, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen. Tarjoile katkarapupiirakka raikkaan vihersalaatin kera.
https://www.arla.fi/reseptit/katkarapupiirakka/

Tee näin:

Katkarapupiirakka
  • Aloita katkarapupiirakka käsittelemällä ensin kasvikset. Viipaloi ja kuullota sienet, sipulikuutiot ja kesäkurpitsa. Mausta suolalla.
  • Voitele tasapohjainen paistosvuoka.
  • Nypi keskenään rasva ja jauhot ja sekoita joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi ja levitä se paistosvuoan pohjalle ja reunoille.
  • Ripottele pohjan päälle kuullotetut kasvikset, katkaravut ja juustoraaste.
  • Sekoita keskenään munat ja ruokakerma. Kaada tasaisesti vuokaan.
  • Kypsennä katkarapupiirakka 200-asteessa noin 35 minuuttia, ensin uunin pohjalla ritilän päällä noin 5 minuuttia ja loppuaika uunin keskitasolla.
  • Tarjoile katkarapupiirakka raikkaan vihersalaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Piirakkataikina
100 g
Jauhoja (1 dl ruisjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja)
3 dl
Vettä
3 rkl
Chilijauhetta (voi jättää myös pois)
1 tl
Täyte
Katkarapuja
2 dl
Kirsikkatomaatteja
6
Sipuli
1
Kesäkurpitsaa pala
Tuoreita herkkusieniä
6
Tilliä
½ dl
120 g
Kananmunia
2
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
3 dl
Lisää herkullisia ideoita