Jauhelihapiirakka
Arvioi (20)

Jauhelihapiirakka

Tämä maukas ja mehevä piirakka sisältää jauhelihaa, sipulia, persiljaa ja tietenkin mehevää juustoraastetta - nam!

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Ainekset

Taikina

  • 2 12 dl vehnäjauhoja
  • 75 g Arla Ingman voita huoneenlämpöisenä
  • 125 g Arla Keittiö maitorahkaa

Täyte

  • 2 rkl Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 500 g jauhelihaa
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 34 dl tomaattipyreetä
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 150 g Arla Emmentaljuustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 14 tl valkopippuria

Tarjoiluun

  • 200 g Arla Keittiö Crème fraîchea
  • 1 rkl yrttisekoitusta

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen muruseokseen. Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 22-24 sentin piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla. Anna pohjan viiletä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 10 minuuttia. Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli-valkosipulisilppu rasvassa pannulla. Ota pannu levyltä. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree, persilja, 2 dl juustoraasteesta ja mausteet. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Nosta piiras uunin keskiosaan ja paista noin 20 minuuttia.

Tarjoa lämpimän piiraan kanssa yrttisekoituksella maustettua crème fraîchea.