Intialainen kurpitsakeitto

Intialainen kurpitsakeitto

Tulinen, intialaistyylinen kurpitsakeitto lämmittää mukavasti! Tarjoile keitto naanleivän kera.
https://www.arla.fi/reseptit/intialainen-kurpitsakeitto/

Tee näin:

  • Lohko kurpitsa. Poista siemenet ja kuori. Paloittele hedelmäliha. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa. Kuumenna hetki sipulia ja chiliä öljyssä ja lisää kurpitsan palaset. Kuumenna muutama minuutti ja lisää kasvisliemi. Keitä keittoa noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsan palaset ovat pehmenneet.
  • Paahda kuivatut kurpitsansiemenet kuivalla pannulla. Jätä muutama korianterin oksa koristeluun ja silppua loput. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuutioi broilerifileet. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja ruskista lihakuutioita muutama minuutti. Lisää paprikasuikaleet ja paista vielä hetki. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Lisää tuorejuusto. Soseuta keitto ja mausta suolalla, pippurilla ja currylla. Jos keitto on liian paksua, lisää kasvislientä.
  • Rouhi paahdetut kurpitsansiemenet. Annostele keitto lautasille. Lusikoi keiton pinnalle lihakuutioita, paprikasuikaleita ja kurpitsansiemeniä. Koristele korianterilla.
Valmis!

Ainekset

Pieni hokkaido-kurpitsa (n. 1kg)
1
Pientä sipuleita
2
Pieni punainen chilipalko
1
Öljyä
2 rkl
6-7,5 dl kasvisfondi
Kuivattuja kurpitsansiemeniä
50 g
Ruukku korianteri
½
Punainen paprika
1
Kanafileitä
2
Suolaa
Mustapippuria
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Punaista currya
Chilijauhetta
Kurkuma