Halloween-kurpitsakeitto

Halloween-kurpitsakeitto

Lämmin kurpitsakeitto tarjoillaan Halloweenina suoraan koverretusta kurpitsasta.
https://www.arla.fi/reseptit/halloween-kurpitsakeitto/

Tee näin:

  • Leikkaa kurpitsan pääliosa pois. Poista siemenet ja rihmasto. Koverra kurpitsan hedelmälihaa isolla lusikalla pois niin paljon että kurpitsan seinämät jäävät noin 1-2 sentin paksuisiksi. Leikkaa jäljelle jäänyt hedelmäliha kuutioiksi. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota voissa purjo, kurpitsakuutiot ja chili. Lisää kanaliemi ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää lopuksi joukkoon maito, suola ja pippuri ja kiehauta keitto vielä kerran. Tarjoilu: Käytä ontto kurpitsa 200-asteisessa uunissa pikaisesti (noin 30 sekuntia). Kaada valmis keitto kurpitsaan ja ripottele keiton päälle minttua. Tarjoile heti. Vinkki! Mintun sijaan voit käyttää basilikaa, timjamia tai korianteria.
Valmis!

Ainekset

Iso kurpitsa (n. 2 kg)
1
2 rkl
Hienonnettu purjo (n. 100 g)
1
Punaista chilipaprikaa hienonnettuna
2
Kanalientä
7 dl
2 dl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
Silputtua minttua
Täysjyväleipä