Grillatut ribsit

Grillatut ribsit

Kesäinen ruoanvalmistus vaatii herkullisia lihapaloja nautittavaksi ystävien ja perheen kanssa, ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa hyvää säätä kuin liata kätesi syömällä makeita ja savuisia grillattuja ribsejä. Vaikka ne näyttävät olevan suosituimpia Yhdysvalloissa, maat ympäri maailmaa rakastavat omia versioitaan grillatuista ribseistä – ja sinunkin pitäisi. Ribs-marinadimme avulla tunnet varmasti veden herahtavan kielelle ja nenäsi haistelevan erityisen voimakkaasti, kun kylkiluut sihisevät kuumassa grillissä. Yhdistä lihaan laaja valikoima tuoreita lisukkeita tai ehkä jopa erityyppisiä lihoja, jos sinulla on päivä täynnä ruokaa, ystäviä ja perhettä. Varmista vain, että ribsejä on tarpeeksi kaikille. Luota meihin: ne katoavat nopeasti!
https://www.arla.fi/reseptit/grillatut-ribsit-eli-grillikyljet/

Tee näin:

Grillatut ribsit
  • Suolaa liha ja kypsennä kuumalla liekillä noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Sekoita grillikastike voista ja rypsiöljystä, chilikastikkeesta, soijakastikkeesta, inkivääristä ja sambal oelekista.
  • Voitele liha molemmin puolin puolella grillikastikkeesta.
  • Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Leikkaa liha pitkiksi paloiksi jalkoja pitkin. Sekoita hunaja grillikastikkeeseen ja sivele leikkauspinnoille sekä kauttaaltaan.
  • Kypsennä vielä 5 minuuttia. Tarjoile täyteläisen creme fraichen kanssa.
Valmis!

Kysymyksiä grillatuista ribseistä

Alla käymme läpi joitain usein kysyttyjä kysymyksiä kylkiluiden kypsentämisestä grillissä, jotta voit valmistautua grilliruokaa täynnä olevaan kesään.

Miten ribsit kypsennetään grillissä?
Ribsien valmistaminen grillissä on todella helppoa, mutta tunnet silti itsesi kunnon grillimestariksi. Aloita suolaamalla liha ja kypsennä sitä kuumalla liekillä noin 10 minuuttia molemmin puolin. Sen jälkeen sivele lihan molemmat puolet marinadilla, jotta se saa mukavan maukkaan pinnan. Grillaa vielä 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Leikkaa nyt liha paloiksi jalkoja pitkin ja päällystä toisella kerroksella marinadia – mieluiten lisäämällä hunajaa tällä kertaa. Vielä 5 minuuttia ja sitten pitäisi olla valmista – valmistaudu nyt likaamaan sormesi.
Kuinka kauan ribsejä grillataan?
Ribsejä on grillattava yhteensä noin 30–35 minuuttia. Muista kääntää niitä useita kertoja kypsennyksen aikana. Ensimmäinen osa kestää noin 10 minuuttia kummaltakin puolella, kun taas toinen vie 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun liha on leikattu pienemmiksi paloiksi, ne tarvitsevat yhteensä noin viisi minuuttia grillissä, ja sitten ne ovat valmiita syötäväksi.
Mitä marinadia grillattuihin ribseihin käytetään?
Ribsien marinadimme, jossa on muun muassa chilikastiketta, soijakastiketta, inkivääriä ja sambal oelekia, kuorruttaa lihan herkullisella kastikekerroksella, jossa on hieman tulisuutta. Lisää hunajaa, ja liha karamellisoituu hieman antaen ribseille vielä enemmän vastustamatonta makua.

Ainekset

Ribsit
Porsaan kylkeä
1½ kg
Suolaa
1 tl
Grillikastike
3 rkl
Chilikastiketta
1 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Sambal oelekia
1 tl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Coleslaw
15 minuuttia
Coleslaw
(13)

Kokeile grillattujen ribsien reseptiämme – grillipöydän ehdoton ruokalaji

Maailma on täynnä hienoja ja hauskoja reseptejä, mutta grillattujen ribsien reseptimme on oikea valinta kaikille, jotka arvostavat hyvänmakuista ja hyväntuoksuista grillattua lihaa. Tarjoile nuo kiiltävät, savuiset ribsit juhlien keskipisteenä, ja ne katoavat hetkessä. Voit myös tarjoilla ne osana suurta kesäruokatarjoilua – grillatut ribsit ovat taatusti pakollisia grillipöydässä. Kun liha kypsennetään grillissä, se saa mukavan mehukkaan kosteuden, kun taas hunajan sokeri karamellisoituu ja antaa lihan maulle uuden ulottuvuuden.

Tee suolainen marinadi

Laadukkailla ribseillä pääsee pitkälle, mutta parhaan grillatun porsaan ribsien valmistamiseen tarvitaan makua parantava elementti, kuten suolainen marinadi. Jotkut ihmiset nauttivat klassisesta grillimarinadista, mutta jos haluat todella varastaa valokeilan missä tahansa kesäkeittiössä, viimeistele ribsit herkullisella ribs-marinadillamme. Erilaiset mutta huolellisesti valitut ainesosat muodostavat monipuolisen mutta tasapainoisen marinadin, joka on täynnä makeutta, täyteläisyyttä ja mausteisuutta, jota haluat syödessäsi grillattuja ribsejä.

Kuinka tarjoilla grillattuja ribsejä?

Grillatut ribsit ovat hienoja paitsi uskomattoman makunsa mutta myös monipuolisuutensa vuoksi. Lautasellinen kaunista tuoretta salaattia ja hieman creme fraichea, ja sinulla on ihana arkipäivän illallinen koko perheelle. Mutta kesäaika on yleensä sosiaalista aikaa, mikä tarkoittaa kesäruokaa, syntymäpäiväjuhlia auringossa ja nyyttikestejä ulkona. Grillatut ribsit maistuvat joka tapauksessa.

Voit tarjoilla grillattujen ribsien kanssa laajan valikoiman salaatteja ja lisukkeita. Perinteinen valinta olisi tarjoilla liha kirpeillä omenoilla höystetyn herkullisen perunasalaatin kanssa. Se on helppo tehdä etukäteen ja voidaan tuoda mihin tahansa piknikille tai grillijuhliin. Jos haluat jotain vielä kevyempää, yksinkertainen vesimelonisalaatti miellyttää sekä silmiä että makuhermoja. Se yhdistää täydellisesti luonnollisen makean ja luonnollisen tuoreuden, mikä sopii niin hyvin suolaisten grillattujen ribsien kanssa. Ehkä, vain ehkä, huomaat mielelläsi laittavasi kaiken peliin kesällä – kokeile sitten osuvasti nimettyä kesäistä mansikkaista salaattiamme, jossa on mansikoita, herneitä, tomaatteja ja erilaisia salaatteja. Tarjoile halutessasi kotitekoisen oliivileivän kanssa. Se sopii täydellisesti lautasen pyyhkimiseen niin, ettei pisaraakaan makua mene hukkaan.

Ideoita reseptin muokkaamiseen

Kun suurin osa lihasta kypsennetään grillissä, voit kokeilla erilaisia tapoja leikitellä marinadin kanssa. Tässä annamme sinulle muutamia ehdotuksia, jos olet seikkailunhaluisella tuulella.

Mausteinen chipotlemarinadi on aivan kuin alkuperäinen suolainen marinadi, mutta se saa lisävivahteena hieman savuista makua chipotle-paprikoista. Yhdistä öljy, limettimehu, hunaja, valkosipuli, kumina, savustettu paprika, suola ja chipotle-paprikat lämpimäksi ja savuiseksi marinadiksi, joka sopii täydellisesti auringossa vietettävään päivään.

Grillatut ribsit ja grillaaminen yleensä ovat erittäin suosittuja myös Aasiassa, joten miksi et kokeilisi aasialaisvaikutteista teriyakimarinadia? Soijakastike, hunaja, inkivääri, seesamiöljy ja riisietikka täyttävät lihan suolaisilla, hieman makeilla ja kirpeillä makuilla ja antavat ribseille vastustamattoman pinnan grillattaessa.

Voit myös valita klassisen grillimarinadin, joka antaa tutun täyteläisen ja makean makuprofiilin. Suosittelemme tasapainoisia ainesosia, kuten tomaattiketsuppia, ruskeaa sokeria, Worcestershire-kastiketta, omenasiiderietikkaa, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, paprikaa, sinappijauhetta, suolaa ja mustapippuria.

Vinkkejä

Varmistaaksesi, että grillatut ribsit ovat tasaisesti kypsennettyjä, yritä seurata lämpötilaa koko kypsennysprosessin ajan. Näin tekemällä kaikki liha on täydellisen kypsää samanaikaisesti, mikä tarkoittaa, että jokainen suupala on yhtä herkullinen kuin edellinen.

Yksinkertainen tapa antaa lihalle lisämakua on antaa sen levätä muutama minuutti ennen tarjoilua. Tiedämme, että se näyttää herkulliselta ja valmiilta syötäväksi, mutta antamalla sen levätä, annat mehujen jakautua uudelleen koko lihaan, mikä antaa sille ihanan kosteuden.