Gluteenittomat mokkapalat
Arvioi (48)

Gluteenittomat mokkapalat

Mokkapalat ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkileivonnainen. Mokkapalat maistuvat erinomaisilta myös gluteenittomina!

Reseptistä valmistuu 24 kpl

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 12 dl sokeria
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g Arla Ingman Meijerivoita sulatettuna
  • 1 12 dl Arla kevytmaitoa

Pinnalle

  • 300 g tomusokeria
  • 4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 4 rkl Arla Ingman Meijerivoita sulatettuna
  • nonparelleja

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon sulatetun voin ja maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä vielä lämpimän piirakan pinnalle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa mokkapalat paloiksi.

Vinkit

Tämän gluteenittoman reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.