Gluteeniton suklaakakku
Arvioi (111)

Gluteeniton suklaakakku

Tämä gluteeniton, jauhoton ja vähähiilihydraattinen suklaakakku saa lisämakua limestä ja pinjansiemenistä. Sopii myös karppaajan ruokavalioon. Käytä kakun valmistamiseen mahdollisimman tummaa suklaata!

Reseptistä valmistuu 12 annosta

Ainekset

  • 100 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 300 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 12 dl hedelmäsokeria
  • ripausta suolaa
  • 12 dl pinjansiemeniä

Tarjoiluun

  • 2 dl Arla Ingman vispikermaa
  • 2 rkl hienonnettua sitruunamelissaa
  • 12 limen raastettua kuorta

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja lisää kattilaan. Anna sen sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri ja suola. Lisää seos kattilaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 23 cm). Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla ja ripottele kakun päälle. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman löysäksi keskeltä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja mausta se sitruunamelissalla ja raastetulla sitruunan kuorella. Tarjoile kermavaahto kakun kanssa ja nauti!