Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku saa raikkaan maun limestä ja pinjansiemenistä. Käytä gluteenittoman suklaakakun valmistamiseen mahdollisimman tummaa suklaata!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175-asteeseen.
  • Aloita valmistamaan gluteeniton suklaakakku ja tee ensiksi taikina.
  • Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja lisää kattilaan. Anna sen sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä.
  • Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  • Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri ja suola.
  • Lisää seos kattilaan.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää taikinaan.
  • Kaada suklaakakkutaikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 23 cm).
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla ja ripottele suklaakakun päälle.
  • Paista gluteeniton suklaakakku uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman löysäksi keskeltä.
  • Anna kakun jäähtyä.
  • Vatkaa kerma ja mausta se sitruunamelissalla ja raastetulla sitruunan kuorella.
  • Tarjoile gluteeniton suklaakakku kermavaahdon kanssa ja nauti!
Valmis!

Ainekset

100 g
Tummaa suklaa
300 g
Kananmunia
4
Fruktoosi
½ dl
Suolaa
ripausta
Pinjansiemeniä
½ dl
Tarjoiluun
2 dl
Hienonnettua sitruunamelissaa
2 rkl
Limen kuori
½
Lisää herkullisia ideoita