Gluteeniton juustokakku

Gluteeniton juustokakku

60+ min
Gluteeniton juustokakku on helposti ja nopeasti syntyvä herkku keliaakikoille tai muuten gluteiinia vältteleville.
https://www.arla.fi/reseptit/gluteeniton-juustokakku/

Tee näin:

Gluteeniton juustokakkupohja
  • Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon pehmeä voi ja sokeri.
  • Sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Voitele irtopohjavuoka ja painele gluteeniton juustokakkupohja tiiviisti vuoan pohjalle.
Täyte
  • Notkista tuorejuusto.
  • Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri-munaseos.
  • Lisää joukkoon vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori.
  • Kaada täyte pohjan päälle.
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Paista juustokakkua uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä ennen tarjoilua. Voit tarjoilla juustokakun hieman lämpimänä, mutta se on parhaimmillaan kylmänä.
  • Koristele tuoreilla marjoilla.
Valmis!
Vinkki

Kokeile myös muita upeita juustokakkuja – resepteillämme onnistut helposti!

Ainekset

Gluteeniton juustokakkupohja
Gluteenittomia keksejä (esim. Semper -välipalakeksit)
200 g
75 g
Sokeria
1½ rkl
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Sokeria
1 dl
Kananmunaa
2
Vaniljasokeria
1 tl
Sitruunankuori raastettuna
1
Koristeluun
Tuoreita marjoja
Lisää herkullisia ideoita