Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Hedelmäkakku sopii erinomaisesti jouluiseen kahvipöytään. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/englantilainen-hedelmakakku/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan englantilainen hedelmäkakku vaahdottamalla voi ja sokeri.
  • Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten.
  • Sekoita vaniljasokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, säilötyt kirsikat, rusinat, sukaatit ja manteli- tai pähkinärouhe keskenään. Lisää muna-voi-sokeriseokseen.
  • Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun, jauhotettuun rengasvuokaan.
  • Paista englantilainen hedelmäkakku uunissa 150-175°C asteessa runsaan tunnin ajan.
  • Ota valmis hedelmäkakku pois uunista ja jätä jäähtymään ennen kumoamista.
Valmis!
Vinkki

Englantilainen hedelmäkakku säilyy alumiinifoliossa 1-2 viikkoa jääkaapissa, joten voit valmistaa sen jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Ainekset

200 g
Sokeria
2 dl
Kananmunia
3
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vehnäjauhoja
3 dl
Säilöttyjä kirsikkaa
2 dl
Rusinoita
1 dl
Rasia sukaattia
1
Hasselpähkinärouhetta tai mantelirouhetta
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita