Brownie-mustikkakakku

Brownie-mustikkakakku

Brownie-mustikkakakku on yhtä aikaa sekä kaunis että herkullinen. Tällä kakulla kruunaat juhlapöydän!

Tee näin:

Brownie-pohja
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoinen palanen ja laita se läpimitaltaan n. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää mukaan sula suklaa. Sekoita seuraavaksi keskenään siivilöity kaakao, vaniljasokeri ja jauhot ja yhdistä jauhoseos taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Mustikkamousse
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimessa. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mustikat. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita seos muna-sokeri-mustikkavaahtoon. Sekoita joukkoon kermaviili. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita taikinaan. Kaada seos jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia. Irrota kakku varovasti muotista ja koristele mustikoilla ja mahdollisesti sokerimassasta tehdyllä ruusulla.
Valmis!

Ainekset

Brownie-pohja:
Tummaa suklaa
150 g
100 g
Sokeria
2½ dl
Kananmunia
2
Kaakaota
2 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Mustikkamousse
Liivatelehteä
6
Mustikoita
250 g
Munankeltuaista
3
Tomusokeria
1 dl
2 dl
3 dl