Baileys-juustokakku
Arvioi (28)

Baileys-juustokakku

Baileys-juustokakku on makean tuhti jälkiruoka, joka sammuttaa isommankin herkkuhimon!

Reseptistä valmistuu 12 palaa

Ainekset

Pohja

  • 200 g Domino-keksejä (minttu)
  • 20 g Arla Ingman Meijerivoita

Täyte

  • 2 dl Arla Ingman kuohukermaa
  • 12 dl sokeria
  • 200 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 12 dl Baileys-likööriä
  • 5 liivatelehteä
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 rkl Arla Ingman Meijerivoita

Ohjeet

Murusta keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Taputtele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta keksipohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna likööri kattilassa, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuuman liköörin joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt likööri täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.

Sulata suklaa kattilassa ja lisää sen joukkoon nokare voita. Sekoittele sulatettua suklaata ja anna sen hieman jäähtyä. Lusikoi kakun pinnalle pieniä kekoja tummaa suklaata. Tee kuvioita pyörittelemällä esimerkiksi cocktail-tikulla pinnan suklaata sekaisin täytteen kanssa.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai yön yli.

Vinkit

Tämän makean jälkiruuan on valmistanut Köökistä kajahtaa -blogin Maija.