Amerikkalainen omenapiirakka

Amerikkalainen omenapiirakka

60+ min
Amerikkalaisen omenapiirakan kuoren alle kätkeytyy runsas omenatäyte, joka maustetaan rusinoilla ja kanelilla. Tarjoile omenapiirakka kermavaahdon kera.
https://www.arla.fi/reseptit/amerikkalainen-omenapiirakka/

Tee näin:

Amerikkalainen omenapiirakka
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Aloita amerikkalainen omenapiirakka taikinan valmistuksesta. Murskaa kylmä voi jauhoihin, kunnes seos näyttää raastetulta juustolta. Lisää valmiiksi vatkattu kananmuna ja vesi. Kerää taikina kokoon nopeasti.
  • Jaa taikina kahteen palaan, toiseen palaan ota 1/3 taikinaa ja toiseen 2/3. Pyörittele kahdesta erisuuruisesta taikinasta pallot ja painele ne kevyesti tasaisiksi. Kääri taikinapallot kelmuun ja pidä kylmässä vähintään tunnin ajan.
  • Kauli isommasta taikinasta pyöreä levy, joka on halkaisijaltaan noin 30 cm. Aseta taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Kauli pienemmästä taikinasta omenapiirakalle kansi.
  • Jatka täytteen valmistuksella. Kuori omenat, puolita ne ja ota siemenkodat pois. Leikkaa omenista viipaleita ja laita kulhoon.
  • Sekoita ruokosokeri, kaneli ja maissitärkkelys yhteen. Pyöräytä omenaviipaleet sekä rusinat tässä seoksessa. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
  • Nosta nyt toinen taikinalevy omenapiirakan kanneksi. Painele taikinat reunoista hyvin yhteen. Muotoile kaunis ja aaltoileva reuna sormillasi.
  • Sudi omenapiirakan päälle kylmää vettä. Ripottele päälle sokeria ja paista amerikkalainen omenapiirakka uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  • Kun amerikkalainen omenapiirakka on tullut uunista, anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi ja tarjoile omenapiirakan kanssa.
Valmis!
Pakastusvinkki

Amerikkalainen omenapiirakka voidaan pakastaa, kun se on paistettu. Anna sen sulaa pakastamisen jälkeen ja lämmitä se. Voit myös pakastaa omenapiirakan, vaikka et olisi paistanut sitä. Anna sen tällöin sulaa keittiön pöydällä ja paista se sitten uunissa, kunnes omenapiirakka on kullanruskea ja rapea.

Vinkki

Jos amerikkalainen omenapiirakka tummenee uunissa liian nopeasti, voit peittää sen palalla alumiinifoliota.

Ainekset

Piirakkataikina
175 g
Vehnäjauhoja
n. 5 dl
Kananmuna
½
Vettä
1 rkl
Omenatäyte
Happamia ja suuria omenoita
(n. 1 kg) 6
Ruokosokeria
n. 1 dl
Kanelia tai kardemummaa
1 tl
Maissitärkkelystä
2 rkl
Rusinoita
75 g
Kylmää vettä
Sokeria
2 tl
Tarjoiluun
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Apple Pie
60+ min
Apple Pie
(5)
Omenapannukakku
50 minuuttia
Omenapannukakku
(2)
Nopea omenapiirakka
30 minuuttia
Nopea omenapiirakka
(8)